Waarom betonnen werkbladen de perfecte keuze zijn voor moderne keukens

‘Toon me jouw keuken en zeg me wie je bent’, is meer dan ooit het motto. De afgesloten, functionele keuken heeft plaats gemaakt voor de leefkeuken met een sterk sociaal component, waar je je creativiteit de vrije loop kan laten.

Keukentrend: keukenwerkblad in beton

Keukens hebben de afgelopen jaren een enorme transformatie ondergaan, met betonnen keukenbladen als één van de meest opvallende trends. Beton zorgt niet alleen voor een strak en eigentijds uiterlijk, maar brengt ook duurzaamheid en veelzijdigheid met zich mee. Kortom, beton laat je toe om een unieke keuken te creëren.

Betonnen keukenbladen vs. Moderne keukens

Hieronder vind je enkele redenen waarom een betonnen keukenblad de perfecte keuze is voor moderne keukens:

1. Stijlvol Minimalisme: Een keukenblad in beton past perfect bij het minimalistische ontwerp dat zo populair is in moderne keukens. Egale tonen, afgewisseld met natuurlijke schakeringen, creëren een gevoel van ruimte. Daarbovenop is het beton van Kwantz slechts 25 mm dik, in schril contrast met de standaard dikke, zware en grijze betonnen werkbladen. Hierdoor passen de Kwantz keukenbladen perfect in een moderne keuken met elegante lijnen.

MIR2986

2. Veelzijdigheid: Beton kan versneden worden in verschillende vormen en maten, waardoor het geschikt is voor allerlei ontwerpstijlen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende kleuren om jouw unieke stijl door te trekken in de keukenbladen: felgekleurde keukenfronten, een natuurlijk houten corpus of net strak zwart/wit… Het kan allemaal!

Keuken Stijn Janssens 5

3. Korte keten: In een moderne keuken wordt gelukkig steeds meer rekening gehouden met duurzaamheid in het selectieproces. Eén van de aspecten die we hoog in het vaandel dragen is de korte keten. Kwantz wordt geproduceerd in België en maakt voor zijn unieke beton ook maximaal gebruik van lokale en natuurlijke producten. Kiezen voor Kwantz, is dus kiezen voor een verantwoord product van bij ons.

Miramira kwantz luchtschip 18 023e0df4108ddae18f503bd59de9235f 2000

Kortom, in moderne keukens draait alles om het creëren van een eigentijdse, functionele ruimte, en een betonnen werkblad past hierbij naadloos in dat plaatje. Met hun esthetische aantrekkingskracht, duurzaamheid en veelzijdigheid bieden ze een geweldige optie voor iedereen die zijn keuken wil transformeren tot een eigentijdse en stijlvolle plek.


Benieuwd hoe een Kwantz keukenblad jouw moderne keuken een niveau hoger tilt?

Download ons gratis projectboek en laat je inspireren door onze realisaties.